Торта с шоколадови топчета

Торта с шоколадови топчета
Снимка: Бети Рангелова
1 / 2
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Приготвя се толкова лесно и е толкова вкусна, че нямате оправдание да не запретнете ръкави и да спретнете за нула време торта с шоколадови топчета"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. (готови или домашно направени)
  • За крема
  • мляко - 500 мл
  • сладкарска сметана - 1 пакетче на прах
  • какао - 3 с.л.
  • захар - на вкус
  • За сиропа
  • вода - 100 мл
  • захар - на вкус
  • ванилия - 1 пакетче
  • За декорация
  • шоколад - шоко крисп топчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на сиропа. Загрейте водата на котлона, сложете захарта и ванилията и бъркайте докато се разтопят.

В дълбока купа разбиите сметаната, млякото, какаото и захарта. След като е готов и кремът сложете първия блат в подходящ поднос и го сиропирайте.

Намажете го обилно със сметана и сложете от шоколадовите топчета. Сложете отгоре втория блат. Повторете същото и с другите 2 блата.

С помоща на нож за мазане сложете сметана и отстрани на тортата. Накрая украсете с останалите шоколадовите топчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: