Начин на приготвяне
Като рече снахата, че иска да и направя торта за рождения ден! ... Не съм сладкар обаче! ...Къде да ида? ! ? ...
Спретнах моята си бабешка торта с готови блатове и супер лесен крем.
Приготвих крема, като възварих прясното мляко и прибавих нишестето по описания на опаковката начин. Подсладих със кафява захар и ароматизирах с прахче ванилия. Като позастина леко, добавих мекото краве масло и бърках с тел, докато кремът си поеме мазнината.
Сложих първия блат в тортена форма с подвижен ринг и залях с крем. Редувах блат крем. Оставих тортата на хладно за една нощ.
На следващия ден отстраних ринга на формата. Поръсих ръбчето с кокос. В средата сипах лекичко стоплен в микровелето течен шоколад (12 сек). В центъра на тортата наредих пресни ягодки, които предварително бях измила и подсушила върху кухненска хартия.
За финал посипах на ситничко нарязани маршмелоу бонбони.
Е, получи се! Хем вкусничка, хем ефектна торта!
Тя я хареса! Да е здрава снахата!
Опитайте!