gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Пухкавите тиганички на баба

Пухкавите тиганички на баба

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Пухкавите тиганички на баба
Снимка: Мария Симова
1 / 7
24/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
18
"Не чакайте цял живот баба да ви буди с вкусни тиганички - ето ви рецептата, оправяйте се сами"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете айрян със съотношение 50:50 кисело мляко и вода.

Сипете айряна в купа и добавете содата, бъркайте докато шупне. Прибавете захарта и солта (не превишавайте дозата им), разбъркайте за да се смесят добре.

Пресейте брашното и го прибавете на етапи при непрекъснато бъркане, до гладка и еднородна смес.

Нагрейте тигана и налейте малко олио, пържите на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв цвят.

Добре е всяко ново зареждане на тигана с тиганички да е ново и зареждането на олио, затова наливайте от олиото по-малко, за да се абсорбира от тиганичките.

Подредете ги в чиния, постлана с кухненска хартия, за да абсорбира излишната им мазнина.

Моята баба ги поръсваше със кристална захар и ги хапвахме с компот. Но в днешно време можете да замените захарта с мед, сладко или плодов сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: