Пухкавите тиганички на баба

24/02/2019
Мария Симова
отМария СимоваГуру9885695411
"Не чакайте цял живот баба да ви буди с вкусни тиганички - ето ви рецептата, оправяйте се сами "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 065
  • Преглеждания за месеца4010
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете айрян със съотношение 50:50 кисело мляко и вода.

Сипете айряна в купа и добавете содата, бъркайте докато шупне. Прибавете захарта и солта (не превишавайте дозата им), разбъркайте за да се смесят добре.

Пресейте брашното и го прибавете на етапи при непрекъснато бъркане, до гладка и еднородна смес.

Нагрейте тигана и налейте малко олио, пържите на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв цвят.

Добре е всяко ново зареждане на тигана с тиганички да е ново и зареждането на олио, затова наливайте от олиото по-малко, за да се абсорбира от тиганичките.

Подредете ги в чиния, постлана с кухненска хартия, за да абсорбира излишната им мазнина.

Моята баба ги поръсваше със кристална захар и ги хапвахме с компот. Но в днешно време можете да замените захарта с мед, сладко или плодов сироп.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар