Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Пухкави креншвиршки с кашкавал

Пухкави креншвиршки с кашкавал

КрисиКриси
Чирак
75809308
Пухкави креншвиршки с кашкавал
Снимка: Криси
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Пухкави кренвиршки за малки и големи, които се приготвят лесно, а резултатът е винаги вкусен."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 400 мл
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л, с връх
  • суха мая - 1 пакетче
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • сол - 1 с.л, равна
  • брашно - 700 г за меко тесто
  • За плънката
  • кренвирши - 12 - 14 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля леко, добавя се маята захарта и 2 с.л брашно. Оставя се да се активира за 5-10 мин.

Брашното се пресява и се оформя кладенче, в което се слагат всички продукти за тестото.

Омесва се меко тесто, което се оставя да втаса за 40 мин.

Кренвиршите се разцепват по дължина и в тях се слага нарязан на тънки пръчици кашкавал.

Тестото се разточва на тънка правоъгълна кора, която се нарязва на 12-14 лентички.

Всеки кренвирш се увива с лентичка тесто.

Навива се като спирала.

Оформените кренвиршки втасват за още 30- 40 мин. Мажат се с жълтък разбит с 1 с.л кисело мляко.

Пекат се кренвиршките на 180 градуса с вентилатор.

Вижте също как да си направите памук кренвиршки или любимите домашни кашкавалки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво има в кашкавалките:КАШКАВАЛ
Какво има в кренвиршите:КРЕНВИРШИ
Какво има сиринките::СИРЕНЕ
Какво има курабийките:????
25.06.2025 18:58