Начин на приготвяне
Млякото се затопля леко, добавя се маята захарта и 2 с.л брашно. Оставя се да се активира за 5-10 мин.
Брашното се пресява и се оформя кладенче, в което се слагат всички продукти за тестото.
Омесва се меко тесто, което се оставя да втаса за 40 мин.
Кренвиршите се разцепват по дължина и в тях се слага нарязан на тънки пръчици кашкавал.
Тестото се разточва на тънка правоъгълна кора, която се нарязва на 12-14 лентички.
Всеки кренвирш се увива с лентичка тесто.
Навива се като спирала.
Оформените кренвиршки втасват за още 30- 40 мин. Мажат се с жълтък разбит с 1 с.л кисело мляко.
Пекат се кренвиршките на 180 градуса с вентилатор.
Вижте също как да си направите памук кренвиршки или любимите домашни кашкавалки.
Коментари
Какво има в кренвиршите:КРЕНВИРШИ
Какво има сиринките::СИРЕНЕ
Какво има курабийките:????