Начин на приготвяне
iСипваме киселото мляко в купа за месене и към него прибавяме сода за хляб, бакпулвер и сол. Разбъркваме и наливаме олио. Слагаме натрошено сирене (1/2 ч.ч. или повече по вкус) и яйце. Разбъркваме хомогенно и постепенно лъжица по лъжица прибавяме и брашно (8-9 с.л. с връх ) или колкото е необходимо, да получим тесто, гъсто и лепкаво (доста по-гъсто от тесто за палачинки, да не се разлива).
Включваме грил тостера да нагрява и когато е готов, намазваме с четка с олио плочите за печене. Сипваме от тестото върху нагрятите плочи и затваряме тостера.
Печем до готовност, което зависи от нагряването на тостера (нашият е с 780 W и се изпичат за приблизително 5 минути за всеки заредени за печене тиганички).
Преди да сложим ново тесто, отново намазваме с олио плочите. Готовите тиганички слагаме върху решетка и намазваме добре с краве масло.
Сервираме още като са изпечени. Получават се приблизително 10 бр. зависи колко големи ще правим тиганичките.