Класическа рецепта за палачинки

05/04/2013
iliqna
отiliqnaНовак3
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
354 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 442 766
  • Преглеждания за месеца57437
  • Преглеждания за седмицата7580
  • Коментирана69 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена354

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана за палачинки. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 139
4 80
3 21
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (69)

Марияна борисова
Винаги разреждаме млякото с вода,иначе не ми се получават
1
0
maria
maria
03.02.2019 10:21
Много вкусни :)
2
2
Polly Banks
Polly Banks
30.01.2019 21:36
Във всички рецепти за "френски палачинки" има вода и то е с цел да стават възможно най фини. В рецептата липсва, а това е прекалено много мляко, може да стане и с малко кисело, дори е за предпочитане.
1
9

Виж всички коментари или напиши такъв