Класическа рецепта за палачинки

05/04/2013
iliqna
отiliqnaНовак3
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
327 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 121 877
  • Преглеждания за месеца29447
  • Преглеждания за седмицата2811
  • Коментирана65 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена327

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 137
4 80
3 21
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (65)

Mimi Peneva
Mimi Peneva
09.12.2018 12:20
Така приготвена сместа става много гъста , добавих още мляко и малко сода за хляб и понеже в къщи ги обичаме по соленички и сол добавих! Станаха страхотни и много бързо свършиха !
0
0
Потребител#215390
Страхотна рецепта
2
0
Pavel Chankov
Pavel Chankov
08.09.2018 13:04
Ако искате да ядете гадни палачинки правете си тая рецепта :). Яйцата са малко а брашното много и накрая става хляб просто
9
6

Виж всички коментари или напиши такъв