Класическа рецепта за палачинки

iliqnailiqna
Новак
3
463
379
05/04/2013
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
439 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 393 866
  • Преглеждания за месеца54227
  • Преглеждания за седмицата13807
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена439

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана за палачинки. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.

Добър апетит!

Рейтинг

5 151
4 80
3 21
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ivaylo Dimitrov
Ivaylo Dimitrov
08.12.2020 14:57
Страхотно се получиха палачинките, аз добавих и настъргана кора от един лимон
2
0
Elishka
Elishka
01.02.2020 19:55
Супер рецепта :) Станаха страхотни... ето тук са и моите палачинки
10
0
Аника Войт
Аника Войт
02.01.2020 16:11
Наистина станаха превъзходни. Благодаря.
2
1