Класическа рецепта за палачинки

iliqnailiqna
Новак
3
440
353
05/04/2013
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
419 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 761 038
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана73 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена419

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана за палачинки. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.

Добър апетит!

Рейтинг

5 147
4 80
3 21
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (73)

Изпрати
Elishka
Elishka
01.02.2020 19:55
Супер рецепта :) Станаха страхотни... ето тук са и моите палачинки
4
0
Аника Войт
Аника Войт
02.01.2020 16:11
Наистина станаха превъзходни. Благодаря.
0
0
Памела Димитрова
супер рецепта !
0
0