Класическа рецепта за палачинки

iliqna991iliqna991Новак
05/04/2013
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
381 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 013 558
  • Преглеждания за месеца47125
  • Преглеждания за седмицата7520
  • Коментирана70 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена381

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана за палачинки. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.

Добър апетит!

Рейтинг

5 140
4 80
3 21
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (70)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 10:32
аз ги обичам със сладко от кайсии
0
0
Марияна борисова
Винаги разреждаме млякото с вода,иначе не ми се получават
12
9
maria
maria
03.02.2019 10:21
Много вкусни :)
7
6