gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Класическа рецепта за палачинки

Класическа рецепта за палачинки

iliqnailiqna
Новак
3504703
05/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана за палачинки. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5156
480
321
23
12
Дай твоята оценка: