Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Класическа рецепта за палачинки

Класическа рецепта за палачинки

iliqnailiqna
Новак
3558
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Вкусните палачинки изискват мерак и точни пропорции, затова ето как да направите перфектните палачинки за своите близки."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - около 2 чаши (400 мл)
  • брашно - около 2 ч.чаши
  • сол - щипка
  • олио - 2 - 3 суп. лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана за палачинки. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте готовите палачинки по желание - със сладка или солена плънка. А ако обичате палачинки, предлагаме да разгледате и другите ни изпробвани рецепти за палачинки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5162
480
321
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#193662
Потребител#193662
Станаха много малко-5.Иначе са много вкусни!!! :)
22.06.2017 16:02
22
21
Силвия
Силвия
Аз си играх да си ги правя с най-различни формички и станаха интересни, но докъто ги снимам и се изядоха.
05.03.2017 13:20
31
7
Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
Олиото не го сложих,но пак се получават вкусни :)
19.02.2017 08:39
15
7
Mima Georgieva
Mima Georgieva
Сместта ми стана малко по-гъста от очакваното и затова я разредих с вода. Добавих щипка захар, малко сода и 2 ванилийки и станаха супер :)
01.06.2016 14:48
38
6
Monika Ivanova
Monika Ivanova
аз почти винаги ги правя сладки така че слагам и ванилия
04.05.2016 20:59
11
4
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
За моя изненада моя мъж ми ги приготви тази сутрин по рецепата, но малко увеличил дозата,че малко му се видяло!:D
20.02.2016 08:46
11
5
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
аз пък ги направих малки, така и детето им се радва и си ги хапна :))
14.02.2016 22:01
5
1
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Да, ваниловата захар също е идея.
25.01.2016 06:56
6
1
Анна
Анна
И аз добавям малко ванилова захар. :)
24.01.2016 10:56
1
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Страхотна рецепта. Аз добавям и малко ванилия.
19.01.2016 08:41
Миглена Ефтимова
Миглена Ефтимова
Палачинките станах много хубави но с около 500 мл. мляко. Приятен апетит:)
10.01.2016 09:33
1
Катрин 17
Катрин 17
Правя палачинки от 8 годишна и винаги ми стават хубави, но само от едната страна от другата са някак си наполовина сорови на половина изгорели на какво се дължи това
28.08.2015 11:04
2
Ели Димова
Ели Димова
На мен станаха!!!!
16.06.2015 17:03
5
Дедо ви
Дедо ви
Руснаците казват:Первьй блин комом !Това значи, че първата палачинка става на топка.ЗАКОН.
23.12.2014 17:55
9
7
Хюсние
Хюсние
и с 1,5 ч.чаши брашно се получиха много вкусни! :-)
28.09.2014 02:49
7
3
златка
златка
Стават по мекички, ако освен прясно мляко се сложи вода наполовина и освен това щипка сода бикарбонат. След като се извадят от тигана се мажат с краве масло.
07.09.2014 20:28
6
4
borislav
borislav
много добре ми станаха
20.08.2014 19:45
5
1
1
Покажи всички подкоментари
Веси
Веси
Мн хубави палачинки станаха! :)
03.08.2014 15:41
5
кристиян
кристиян
Много добре ми станаха палачинките
04.07.2014 10:01
4
1
Сончето
Сончето
Аууу много вкусни да си оближеш пръстите!
24.06.2014 12:23
2