Начин на приготвяне
Пригответе си силиконови формички.
Разтворете желатина за плодовото желе в 100 мл студена вода и оставете 10 минути да набъбне.
Смесете ягодовия сок и захарта, загрейте до разтварянето ѝ и прибавете желатина. На слаб огън загрейте и бъркайте до разтварянето му.
Охладете леко и налейте в приготвената формички. Прибавете малините и охладете до желиране.
Залейте желатина със студена вода и оставете да набъбне.
Разтворете захарта в млякото, загрейте до разтварянето ѝ. Добавете разбитите жълтъци и разбъркайте.
Прибавете желатина и на слаб огън загрейте, като бъркате до разтварянето му.
Охладете леко и внимателно налейте върху плодовете желе. Охладете отново до желирането на млечната смес.
Преди поднасяне потопете формичките с желето за няколко секунди в гореща вода и обърнете в чиния.