Начин на приготвяне
Смесете млякото с половината сметана и кипнете сместа. Добавете кокосовите стърготини, покрийте и оставете да почива 30 минути. Накиснете листата желатин във водата.
Разбийте до пухкав крем жълтъците със захарта. Прехвърлете кокосовата смес в кърпа и отцедете стърготините от кокосовото мляко. Загрейте кокосовото мляко и внимателно го смесете с жълтъците при непрекъснато бъркане. Бъркайте сместа на водна баня, докато се посгъсти, но внимавайте да не заври.
Изстискайте желатина и го разбъркайте към горещата смес. Ако използвате инстантен желатин, следвайте инструкциите на опаковката. Разбийте белтъците и сметаната в отделни съдове, докато станат на пухкав крем.
Накрая разбъркайте сметаната и белтъците внимателно към вече изстиналата кокосова смес. Сипете половината смес в подходящи десертни чашки. Потопете бишкотите в ликьора и сложете върху крема. Допълнете купичките с крем и сложете в хладилник за 2 часа.
Настържете половината портокалова кора. В сух тиган запечете 3 с.л. от отцедените кокосови стърготини с пудрата захар и портокаловата кора, докато покафенеят. Отделете парченцата портокал от белите ципи.
Украсете желето с кокосовите стърготини и парченца портокал.