Начин на приготвяне
Желатинът, водата и ванилията се разбиват със вилица и сместа се оставя да набъбне за около 30 минути.
В друг съд разбиваме киселото мляко с пудрата захар до пълното разтваряне на захарта.
Смесваме всичко заедно и разбиваме хубаво. Добавят се плодовете - почистени и ако са едри, нарязани на парченца, разбърквам още веднъж и разпределяме в купички. Покриваме ги със стреч фолио и прибираме в хладилник за няколко часа.
Преди поднасяне купичките се потапят в гореща вода за кратко и след това се обръщат в чиния.
Всяка порция се гарнира с плодчета и свежи листенца мента или градински чай.
По желание може да украсите желето и със тънка струйка плодово сладко или мед.
Млечното желе с кисело мляко е готово.
За най-малките можете да приготвите и други желирани сладкиши или домашни желирани бонбони.