Начин на приготвяне
Приготвя се желето от малини, като желатинът се накисва в 6 супени лъжици вода. Няколко малини се оставят за украса. Останалите се пасират.
Захарта се загрява на котлон с половин чаша вода. Добавя се накиснатият желатин, разтваря се, без да кипва и се налива в пюрето от малини. Разбърква се, охлажда се, добавя се ликьорът, разбърква се, разлива се в чаши или купички и се оставя в хладилника.
Приготвя се шоколадово желе, като желатинът се накисва в 8 супени лъжици вода. Шоколадът се начупва и се разтваря на водна баня. Загряват се 250 милилитра вода, без да се кипват.
Добавя се желатинът и тази смес се добавя към разтопения шоколад. Разбърква се и се охлажда. Върху малиновото желе се излива шоколадовото желе и се оставя да се стегне в хладилника за 2 часа. Сервира се, украсено с листенца мента и малини.