Начин на приготвяне
Предварително се затопля фурната на 175 градуса.
Сваряват се листата за лазаня за 10 мин.
Смесва се чесънът, чесънът на прах, ригана, солта и черния пипер с говеждата кайма и се запържва в тиган на средно висока температура около 10 мин.
Когато е готово, в каймата не трябва да има розови парченца.
Смесват се яйцата, изварата и сиренето Пармезан.
Поставят се 4 кори за лазаня в квадратната тава, намазват се със сос от домати и босилек, после се слага слой кайма, а след това - слой от смесени сирена. Налагат се още 2 слоя по този начин, а най-отгоре се намазва със сос от домати и босилек и се поръсва с моцарела.
Покрива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята фурна за 30 минути.
След това се отстранява фолиото и се пече още 10 минути, докато сиренето образува кафява коричка.