Начин на приготвяне
Слагаме в купа свинската кайма и я намачкваме с ръце много добре. После слагаме вътре и говеждата кайма и също я намачкваме добре.
Объркваме с ръка, като трябва да се смесят двата вида кайма идеално. Вътре слагаме яйцата едно след друго, а после и солта, чубрицата, черния пипер, кимиона.
Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Слагаме и лука вътре при другите продукти.
Смиламе с блендер на трохи сухарите и ги слагаме и тях вътре. Хубаво омесваме с ръка сместа.
В купичка си слагаме малко оцет. Намокряме си ръцете, ако е необходимо. Оформяме кюфтета на топки и го слагаме в табличка.
Сгорещяваме олио в дълбок тиган и изпържваме кюфтетата до приятна кафява коричка.
Да ви е сладко!