Говеждо с макарони

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Говеждо с макарони1 / 2
03/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Ястието е красиво и същевременно много вкусно!"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г тънки, италиански
  • кашкавал - 200 г
  • говеждо месо - 1/2 кг
  • брашно - 350 г
  • масло - 1 и 1/2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - хладка, за доливане
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се варят в един литър вода с щипка сол. Заливат се с част от маслото.

В отделен съд се задушава говеждото месо, поръсено със сол и черен пипер.

Брашното се замесва с яйцето, малко хладка вода и щипка сол. Тестото се разделя на 8 топки. От всяка топка се разточва кръг.

Нареждат се кръговете един върху друг, като между всяка кора се маже мазнина. Най-горната кора е суха.

Така наредени кори се разточват на една кора, която се слага върху съд, добре намазан с мазнина. Отгоре слагаме част от сварените макарони, върху тях настърганият кашкавал и месото.

Кората, която е разтеглена извън съда, се сгъва. Получава се малък пакет. Маже се масло и се пече до зачервяване.

След изпичане готовото ястие се обръща в чиния за поднасяне.

Говеждото с макарони е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: