Начин на приготвяне
Разбиваме сметаната до получаване на гъст крем. Отделно разбиваме крема сиренето заедно със захарта (може да се използва и бяла пудра захар). Смесваме с миксер двата крема, по желание може да добавите още захар - зависи от предпочитанията на всеки.
Разтваряме 3 в 1-то в 150 мл вода и към него прибавяме другото кафе в подходящ съд, така че да е удобно за накисване на бишкотите.
Една по една потапяме бишкотите в кафето и нареждаме в правоъгълна тавичка, отгоре слагаме част от крема и отново нареждаме от потопените в кафето бишкоти.
Така редуваме, докато не свършат продуктите (аз използвах по-голяма тава и при мен се получиха по 2 реда крем и 2 реда бишкоти). Последният слой трябва да бъде чийз крем, върху който накрая поръсваме с какао.
Оставяме за няколко часа тирамисуто в хладилник и след това консумираме с удоволствие и любими хора.