Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Лека плодова торта без печене

Лека плодова торта без печене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Лека плодова торта без печене
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
28/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Лека и нежна плодова торта, която може да си спретнете за нула време - ето как"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • кисело мляко - 100 г гъсто
  • пудра захар - 8 с.л.
  • желатин - 10 г
  • ягоди - 200 г
  • боровинки - 100 г
  • мента - прясна за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало на нашата свежа бишкотена торта се подготвя форма за торта с подвижен борд, на която на дъното се поставя хартия за печене.

След това в купа се смесват маскарпонето, заквасената сметана, киселото мляко и пудрата захар. Разбъркват се добре с помощта на шпатула.

Желатинът се накисва в 3 супени лъжици вода и след като набъбне, се слага на водна баня да се разтопи. Вече втечнен се слага и разбърква в сметановия крем за торта.

Част от ягодите и боровинките се заделят за декорация, а останалите се нарязват на парченца и също се поставят в крема.

Бишкотите се потапят за кратко в прясното мляко и се нареждат на дъното и по стените на формата.

Изсипва се половината от приготвения крем, следва ред бишкоти и останалият крем.

Кремът на тортата без печене се заглажда, тя се оставя да престои в хладилника за няколко часа.

След като стегне, се маха страничният борд на формата и леката плодова торта без печене се декорира с останалите плодове и свежи листа мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сготвена на 2021
Много вкусна и лека торта, но за стандартна форма за тортата ми бяха необходими от продуктите двойно повече. ?
27.09.2021 11:44
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Със сигурност ще я приготвя. Благодаря
28.04.2020 11:45
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Благодаря! Предимството е,че е лесна за правене,а и е доста апетитна.
28.04.2020 11:05
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Изглежда много красива. Скоро имам рожден ден и мисля да я направя.
28.04.2020 10:25