Начин на приготвяне
Като за начало на нашата свежа бишкотена торта се подготвя форма за торта с подвижен борд, на която на дъното се поставя хартия за печене.
След това в купа се смесват маскарпонето, заквасената сметана, киселото мляко и пудрата захар. Разбъркват се добре с помощта на шпатула.
Желатинът се накисва в 3 супени лъжици вода и след като набъбне, се слага на водна баня да се разтопи. Вече втечнен се слага и разбърква в сметановия крем за торта.
Част от ягодите и боровинките се заделят за декорация, а останалите се нарязват на парченца и също се поставят в крема.
Бишкотите се потапят за кратко в прясното мляко и се нареждат на дъното и по стените на формата.
Изсипва се половината от приготвения крем, следва ред бишкоти и останалият крем.
Кремът на тортата без печене се заглажда, тя се оставя да престои в хладилника за няколко часа.
След като стегне, се маха страничният борд на формата и леката плодова торта без печене се декорира с останалите плодове и свежи листа мента.
Коментари
Много вкусна и лека торта, но за стандартна форма за тортата ми бяха необходими от продуктите двойно повече. ?