Мак-енд-чийз

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85455119338
Мак-енд-чийз
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 4
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ако не сте хапвали досега Мак-енд-чийз, непременно опитайте - препоръчваме ви тази рецепта"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • кашкавал - 400 г
  • сирене - 200 г bяло
  • топено сирене - 5 - 6 кубчета
  • майонеза - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 щипка
  • босилек - 2 щипки
  • чубрица - 1 щипка ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се слагат да врат в гореща, подсолена вода. Не трябва да са напълно готови, а да останат леко жилави, защото ще преминават и друга термична обработка. Прибавя се малко зехтин към тях.

През това време се приготвя сосът.

Половината от кашкавала се отделя. Останалата половина се настъргва на ренде. Към кашкавала се прибавя майонезата. Следва бялото сирене - то се начупва с ръка и се прибавя към останалите продукти. Сместа се разбърква и се оставя настрани.

В касерола или тенджера се сипва прясното мляко, а към него се добавя и топеното сирене. Двете съставки се бъркат, докато сиренето не се разтопи и се получи гладка кремообразна консистенция.

Готовият крем се прибавя към останалите продукти. Всичко се разбърква много добре. Накрая се прибавят всички подправи и отново се разбърква.

Махаме макароните от котлона и ги изсипваме в соса (затова той трябва да се приготвя в голяма купа, а може и обемна тенджера).

Бъркаме, за да се смесят всички съставки, и изсипваме в тава. Печем на умерена фурна за около 20-25 мин.

Когато макароните са започнали да придобиват лек загар, ги изваждаме от фурната и поръсваме с останалия кашкавал, който също сме настъргали предварително.

Връщаме мак-енд-чийз във фурната и оставяме макароните със сирене на фурна, докато кашкавалът се разтопи.

Може мак-енд-чийз да се сервира с лека зелена салата, тъй като ястието е много тежко.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това е от америщанска кухня, какво търси в английската? Плюс това се прави със сос бешамел...
09.07.2022 12:46