Начин на приготвяне
В две купи разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете 120 г захар и разбийте за около 10 мин.
Разбийте белтъците с щипка сол до побеляване. Излейте при разбитите жълтъци слънчогледовото олио и газираната вода. В друга купа пресейте брашното с какаото, щипка сол и бакпулвера.
На малки порции го добавете в купата с жълтъците, бъркайки с лъжица. В същата смес добавете лъжица по лъжица разбитите белтъци бъркайки отдолу нагоре внимателно, за да не спадне сместа. Застелете квадратна тава 28х28 см. с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.
В купа сложете сиренето, яйцето, нишестето, захарта и ванилията. Разбийте до хомогеност в телена бъркалка. Изсипете сместа в сладкарски пош или найлонова торбичка, на която сте отрязали под ъгъл единия край.
Направете върху сладкиша решетка. Изпечете чийз сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин. Извадете и охладете на решетка. Нарежете на квадрати когато се е охладил напълно!
Забележка: за да имате сладкиш с влажна и мека консистенция не го препичайте много. Времето, което съм посочила, е напълно достатъчно.
Източник на рецептата: италианския кулинарен блог ''La cucina di Federica''
Да ви е сладко!