Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците на яйцата в две отделни купи. Добавете шипка сол към белтъците и ги разбийте на пухкав сняг с миксер. Добавете сиренето рикота към жълтъците и разбъркайте добре. Сипете прясното мляко и разбийте сместа отново.
Започнете да добавяте постепенно брашното. Сипете чаена лъжичка бакпулвер и разбъркайте отново. Обединете двете смеси внимателно с шпатула, за да запазите въдушността на белтъците.
Загрейте бучка масло в плитък тиган и изпечете палачинките от двете страни до златисто.
За сладкото от киви обелете килограм от плода и нарежете на парченца. Поставете в дълбок съд на котлона заедно със захарта, оставете сместа да заври и гответе на умерен огън до сгъстяване.
Добавете прясно настъргана кора от лайм и изстискайте и сока от плода в сладкото. Разтворете супена лъжица желатин в малко хладка вода, след което разтопете желатина на водна баня и прибавете в сладкото.
Разбъркайте и изчакайте сместа да заври отново. Гответе за кратко и свалете съда от котлона.
Прибавете чаена лъжица зърна розов пипер за по-интересен вкус и пресипете сладкото в подходящ съд.
Гарнирайте пухкавите американски палачинки със сладкото и сервирайте.
Американските палачинки с рикота и сладко от киви са чудни.