Начин на приготвяне
Правим си сместа за палачинките и оставяме за 10тина минути.
През това време в касерола слагаме кайсиите и захарта и оставяме, докато си отпуснат водата.
След това чакаме водата почти да се изпари, кайсиите напълно да омекнат и да започнат да се разпадат, тогава слагаме кората от лимон и сока и оставяме да се сгъсти на тих огън.
Междувременно нарязваме шоколада на ситно и започваме американските палачинки.
На умерен огън слагаме 1 с.л. смес, отгоре малко от шоколада и го покриваме с още мъничко тесто, за да стане като плънка.
Обръщаме внимателно. Точно когато сладкото от кайсии е сгъстено, прибавяме малко парченце студено масло и разбъркваме до хомогенност.
Сервираме американски палачинки с домашно сладко от кайсии по желание, аз залях с 1 с.л. мед и добавих киви.