Запечен грис в глинени панички

04/03/2019
"Десерт, пръстите да си оближете, с грис, мед и още нещо"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото, добавете ванилията, захарта и меда.

След като сместа заври, прибавете на тънка струйка гриса при непрекъснато бъркане.

След като сместа започне да се сгъстява, прибавете разбития жълтък и маслото. Бъркайте до хомогенизиране.

Разпределете гриса в глинените панички.

Запечете в загрята фурна до златист загар.

Готовият крем от грис гарнирайте с шамфъстък.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар