Запечен грис в глинени панички

Запечен грис в глинени панички
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
04/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Десерт, пръстите да си оближете, с грис, мед и още нещо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото, добавете ванилията, захарта и меда.

След като сместа заври, прибавете на тънка струйка гриса при непрекъснато бъркане.

След като сместа започне да се сгъстява, прибавете разбития жълтък и маслото. Бъркайте до хомогенизиране.

Разпределете гриса в глинените панички.

Запечете в загрята фурна до златист загар.

Готовият крем от грис гарнирайте с шамфъстък.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: