Грис халва за гости

Грис халва за гости
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Гостите ще искат рецептата за тази сочна грис халва"

Необходими Продукти

  • пшеничен грис - 250 г
  • краве масло - 100 г
  • захарен сироп
  • захар - 300 г
  • вода - 800 мл
  • ванилия - 2 бр. /4 г/
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За грис халвата за гости запържих 250 г пшеничен грис в 100 г краве масло до златист цвят.

През това време в тенджера сварих захарен сироп от 300 г захар, 800 мл вода, 2 ванилии и 1 ч.л. канела.

Горещия сироп налях на тънка струйка към гриса и с непрекъснато бъркане варих 1-2 минути.

Прехвърлих сочната грис халва в метална форма за кекс, оставих да изстине и обърнах в поднос.

Източник: Добриана Димова - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: