Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Запечен грис в глинени панички

Запечен грис в глинени панички

Запечен грис в глинени панички
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Десерт, пръстите да си оближете, с грис, мед и още нещо"

Необходими Продукти

  • грис - 200 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • масло краве - 70 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • шамфъстък - за гарниране
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстрат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото, добавете ванилията, захарта и меда.

След като сместа заври, прибавете на тънка струйка гриса при непрекъснато бъркане.

След като сместа започне да се сгъстява, прибавете разбития жълтък и маслото. Бъркайте до хомогенизиране.

Разпределете гриса в глинените панички.

Запечете в загрята фурна до златист загар.

Готовият крем от грис гарнирайте с шамфъстък.

Запеченият грис в глинени панички е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: