Начин на приготвяне
Тиквичките се нарязват на тънки ленти.
Тефлонов тиган се слага на котлона да загрее и в него съвсем леко се запичат, докато омекнат.
През това време в малка тенджерка смесваме зехтина, сока от половин лимон и малко сол. В тази смес слагаме запечените тиквички и покриваме тенджерката с капак.
След това нарязваме краставицата на дребни кубчета и я изсипваме в дълбока купа. Добавяме цеденото мляко и разбъркваме.
Изчистваме чесъна от люспите иго измиваме. Пресоваме го върху млечно- краставичената смес. Добавяме също лененото брашно и малко сол. Разбъркваме.
Върху всяка тиквичка слагаме по 1 с.л. от тази смес и завиваме на рулце.
Фиксираме рулцата от тиквички, да не се развие с клечка за зъби.
Сервираме в приятната компания на студена ракия.