Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Мусака»Лятна мусака с тиквички и кайма

Лятна мусака с тиквички и кайма

Лятна мусака с тиквички и кайма
Снимка: Габриела Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Градусите се вдигат, дрехите падат, а мусаката непременно е с тиквички"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч
  • тиквички - 1 бр.
  • кайма - 500 г
  • зелен лук - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - консерва
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • джоджен
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеления лук на дребно и настържете моркова. Задушете ги в малко олио и вода. Прибавете към тях и нарязаната на дребни кубчета тиквичка. Добавете каймата и консервата от домати и оставете да поври.

Измийте ориза и прибавете заедно с 4 ч.ч вода. Добавете и подправките и поставете в предварително загрята фурна за около 25 мин.

След като ястието е готово, направете заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и брашното. Прибавете и индийско орехче към нея.

Печете още 10 минути.

По желание гарнирайте мусаката с кисело мляко и чесън.

Лятната мусака с тиквички и кайма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Габриела
Габриела
Уникално вкусна! Любимата ни рецепта!
27.07.2023 21:19