Тиквен мед – еликсир на младостта

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
04/03/2019
"Младостта е състояние на духа, но не пречи да опитате да я продължите вечно с този тиквен мед"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо617
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. зряла средно голяма
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете цяла зряла тиква, средна по големина. Измийте и я подсушете, изрежете отгоре капаче, но не го изхвърляйте. Почистете тиквата отвътре, като премахнете семките и влакната, много добре (да остане куха и до месестата част).

Напълнете кухината на плода със захар – колкото побере, оставяйки 2 см до върха на разреза празен.

Покрийте тиквата с изрязаното от нея капаче и запечатайте прореза между тиквата и капака с обикновено тесто от брашно и вода - това се прави с цел да се предотврати попадането на бактерии и въздух в нея.

Поставете тиквата в чист емайлиран съд и оставете на тъмно и студено място за 10 дни или докато кората на тиквата поомекне. Щом захарта се разтвори в извлечения от тиквата сок, тиквения мед е готов.

Като терапевтично лекарство приемайте по 1 с.л. от меда половин час преди хранене в продължение на 3 седмици. Можете да използвате също така за чай, палачинки и други десерти.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар