Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Тиквен щрудел на Ани Шакарян

Тиквен щрудел на Ани Шакарян

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Тиквен щрудел на Ани Шакарян
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Ето го и прословутият щрудел, който ни накара всички да се облизваме"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 парче средно голямо (цигулка)
  • кори - 1 пакет
  • кайсии - около шепа и половина
  • захар - Мусковадо Dark Brown - на вкус
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • канела - 3 ч . л.
  • джинджифил - 1 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • галета - около 5 с . л.
  • масло - 100 г
  • олио - 100 мл
  • орехи - около 100 г
  • пудра захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства, обелва и настъгва на ренде. Поставя се в тенджерка на умерен огън с малко вода, за да се задуши и омекне, за няколко минути при непрекъснато разбъркване.

Течността трябва да изври напълно. Мазнина не се добавя. На ситно се нарязват сушените кайсии и се добавят към тиквата. Разбърква се. Орехите се накълцват с нож на едро, оставят се настрана.

В купичка се смесват сухите подправки, оставят се настрана. Портокаловата кора се настъргва, оставя се настрана.

Разтопяват се и двата вида мазнина.

Взима се една кора и се намазва обилно с мазнина. Похлупва се с втора такава и с лъжичка се поръсва със сухите подправки навсякъде. Поръсва се тук-там и с настърганата портокалова кора и орехи. С лъжица се поръсва с галета в дъното на кората, където ще се разположи плънката.

Взима се от тиквената смес и се поръсва на късата страна на кората по дължина. Поръсва се с кафявата захар на вкус. Навива се на руло и се прехвърля в тавата.

Останалите кори се поръсват и навиват по същия начин. Добавят се в тавата. След като са наредени обилно се намазват с мазнина.

Пече се на 170 градуса за около 30-35 мин. След като се охлади щруделът се поръсва с пудра захар.

Източник: Ани Шакарян

Тиквеният щрудел на Ани Шакарян е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: