Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с пушена сьомга и чипс от бекон

Салата с пушена сьомга и чипс от бекон

Салата с пушена сьомга и чипс от бекон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Удоволствието от вкусната салата е гарантирано, остава само да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • зелена салата - 300 г микс
  • пушена сьомга - 100 г
  • пушен бекон - 150 г слайс
  • пармезан - около 100 г (или друго твърдо сирене)
  • сос от нар - 2 с.л.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Застелете тава с хартия за печене и наредете бекона. Печете в загрята фурна на 200°C, докато получите хрупкав и златист бекон.

В купа сложете соса от нар, захтина, горчицата и сол на вкус. Разбъркайте с телена бъркалка.

Сложете зелената салата в купа и прибавете накъсаната на едро сьомга и изстиналия чипс от бекон.

При сервиране сложете от нарязания на тънко пармезан и залейте с дресинга вашата салата със сьомга.

Салатата с пушена сьомга и чипс от бекон е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: