Начин на приготвяне
Измиваме и накъсваме марулите на малки късчета, може за целта да се използва също така и айсберг.
Не използваме нож за марулята, за да останат с витамините си повече в зеленчука, казват, че когато се реже с нож, витамините се губят.
Взимам един малък буркан, слагаме вътре зехтин, Балсамико, сол и нарязан на ситно копър, разбъркваме хубаво соса.
Изсипваме отгоре на марулята, след което разбъркваме хубаво и сервираме марулята по чиниите отгоре, режим на тънки ленти пушената сьомга, тръгваме синьо сирене отгоре и поставяме нарязаните на кубчета черен хляб с 5 вида семена.
Може да препечем хляба на грил тиган, мисля че ще се получи още по-добре.
Тази рецепта за зелена салата е за тези, които обичат да опитват нови полезни и вкусни неща.
Зелена салата с пушена сьомга и синьо сирене ще се хареса на всеки.
Коментари