Начин на приготвяне
Пуснете ориза във вряща подсолена вода и сварете до готовност. Прецедете през гевгир и охладете. Прехвърлете сварения ориз в купа.
Към него добавете нарязани на дребно зеленчуци от трушия, мариновани малки лукчета, нарязан на люспи пармезан, едно сварено и нарязано на малки парчета яйце и консерва риба тон.
Объркайте добре продуктите. Намажете стените на купа със зехтин. Наредете по тях парчета пушена сьомга и изсипете оризовата салата.
Приберете в хладилник за 1 час. Охладеният тимбал обърнете в подходяща чиния и поднесете.
Да ви е сладко! Тимбалът с оризова салата и пушена сьомга е страхотно ястие.
Забележка: може да направите малки тимбали, като ползвате купичките за крем карамел или други с подходяща големина!