Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с пресни боровинки и кондензирано мляко

Кекс с пресни боровинки и кондензирано мляко

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Кекс с пресни боровинки и кондензирано мляко
Снимка: Denitsa
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Струва си, струва си, струва си да зарежете всяка диета заради парче кекс с пресни боровинки и кондензирано мляко"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • кондензирано мляко - 250 мл
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 20 г
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • боровинки - 150 бр. пресни
  • захар - 1/2 ч.ч. за озахаряване на боровинките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровинките се измиват добре и се слагат в плосък съд, след което се поръсват с половин чаена чаша захар и се оставят да престоят така поне 30 минути.

През това време се забърква кексовата смес. Яйцата и захарта се разбъркват заедно и се добавя олиото - отново се разбърква добре. Добавят се брашното и бакпулверът - разбърква се леко и се добавят прясното мляко и 2 с.л. кондензирано мляко.

Бърка се до пълното хомогенизиране на сместа. В предварително намазнена и набрашнена кексова форма се изсипва сместа и отгоре на равномерно разстояние се разпределят боровинките и се разпръсква получения сок от озахаряването на боровинките.

Кексът се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса на горен и долен реотан, без включени вентилатори за около 45 мин или до суха клечка за зъби.

След като се изпече сладкиша с боровинки се оставя да изстине и след като се извади от формата, с помощта на лъжица се полива с останалото кондензирано мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: