Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и захарта добре с миксер. Добавяме пресятото предварително брашно на части към сместа и разбъркваме в същото време.
След като сме получили хомогенна смес, добавяме бакпулвера. Разбъркваме отново с най-ниската степен на миксера.
След това добавяме ванилената захар или ампулата ванилия, отново разбъркваме с най-ниската степен. Добавяме сладкото /конфитюра от боровинки и разбъркваме с лъжица.
Боровинките овалваме в малко брашно. Добавяме половината от тях в сместа.
В предварително намаслена и леко набрашнена правоъгълна тава сипваме сместа.
След като сме сипали сместа, добавяме и останалата част боровинки.
Печем кекса в предварително загратя фурна на 200 градуса без вентилатор /180 с вентилатор/ за около 30-40 минути, като проверяваме с дървена клечка за готовност.
След като изстине, премахваме боровинковия кекс от формата и нарязваме на парчета.
По желание <кексът с боровинки може да се сервира с пудра захар, какао и бита сметана.
Кексът с пресни боровинки и сладко е готов.
Коментари