Начин на приготвяне
Приготвянето на сиропа трябва да е най-напред. Възварете водата и захарта. Ароматизирайте с ванилията.
Разбийте охладената сладкарска сметана на твърд сняг. Към нея прибавете размекнатия в микровълнова печка за 12 секунди бял шоколад и Бейлиса.
Във форма за торта поставете първия блат. Напръскайте със сироп и след това намажете със сметанов крем. Наредете плодове, нарязани на парченца.
Поставете втория блат. Сиропирайте го леко и намажете със сметановия крем. Наредете един ред с чаени бисквити. Намажете отново с крем и поръсете с парченца плодове.
Поставете третия блат. Сиропирайте леко и намажете със сметанов крем. Загладете. Оставете тортата да престои за няколко часа на хладно и махнете ринга.
Загладете отстрани и посипете със смлени чаени бисквити. Отгоре поставете половинки орехови ядки и направете мрежа от разтопените бял и млечен шоколад.
Хубаво е тази сметанова торта да престои няколко часа (поне 12) за да омекне и да се ароматизира на банан и ягоди.
Да ви е вкусно!