Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, докато сместа се сгъсти. Добавя се пресятото брашно с прибавения бакпулвер към него. Сместа се изсипва в правоъгълна тава върху хартия за печене.
В предварително загрята фурна на 180 градуса блатът се изпича до златист цвят.
Веднага щом го извадим от фурната, го обръщаме на навлажнена кърпа, заедно с кърпата го навиваме на руло и така трябва да остане до пълно охлаждане.
След като блатът е охладен, го развиваме от кърпата, сиропира се със сока от компот, намазва се с разбитата сметана и се подреждат тънки резенчета банани.
Навиваме пак на руло, намазваме със сметана и украсяваме с ягоди във форма по желание.
Желателно е да се консумира, след като престои поне 2 часа в хладилник.