Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Картофена салата с тиква и пресен лук

Картофена салата с тиква и пресен лук

Картофена салата с тиква и пресен лук
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Картофена салата, ама с тиква и пресен лук, каквато просто не може да си представите колко е вкусна"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • тиква - 1/2 ч.ч. на кубченца
  • пресен лук - 1 шепа нарязани листа
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки смлян
  • кимион - 1 щипка пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера няколко пръста вода да заври. Поставяме ветрило (кошница) за готвене на пара, така, че нивото на водата да не го покрива, а да е малко под него.

Обелваме и нарязваме на кубченца (нито едри - нито ситни) картофите и тиквата.

Сипваме ги да се готвят на пара и периодично ги разбъркваме внимателно, за да се преобърнат - горните да слезнат на дъното и да могат и те да се сварят.

Щом са готови, пресипваме леко изстиналите зеленчуци в друг дълбок съд, в който ги разбъркваме с на ситно нарязаните листенца пресен лук.

Овкусяваме с хималайската сол, шарлана, черния млян пипер и кимиона (пожелание) и отново разбъркваме равномерно. Поднасяме в 2 порции. Много си подхожда с пържени яйца!

Ароматна картофена салата с тиква и пресен лук, приготвена на пара! Лесна и здравословна!

Чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: