Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Картофена питка с пресен лук

Картофена питка с пресен лук

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Картофена питка с пресен лук1 / 2
15/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1.2 кг
  • бекон - 50 г
  • лук - 3 глави + 1 връзка пресен лук
  • масло - 75 г
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете картофите с кората за около час в силна фурна. В 25 г от маслото задушете 10 минути нарязания на много ситно стар лук и наситнения бекон.

Пасирайте обелените картофи, подправете със сол, чубрица и черен пипер. Прибавете наситнените пера на пресния лук. Разбъркайте много добре. Към бекона прибавете остатъка от маслото и щом се стопи, смесете с картофеното пюре.

Бъркайте на бавен огън около 5 минути до получаването на еднородна маса, която се оформя на питка. Прехвърлете питката в намаслена тава и запечете във фурната до порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: