Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Разкошни крокети с три вида месо

Разкошни крокети с три вида месо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Разкошни крокети с три вида месо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
07/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
50
"За онези мераклии, които знаят, че за питието си трябва мераклийско мезе - Разкошни крокети с три вида месо"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр. (около 120 г. без кокал)
  • телешко месо - 200 г
  • свинско месо - 180 г
  • прясно мляко - 860 мл
  • бульон - 180 - 200 мл
  • брашно - 250 г
  • олио - 75 мл
  • лук - 1 глава, средна
  • индийско орехче - 2 щипки
  • бял пипер - 2 щипки
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • яйца - 3 бр. за панировката
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • сос айоли - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото, като първо варите телешкото и свинското, а впоследствие добавите и пилешкото, тъй като то се приготвя по-бързо.

Оставете да поизстине и пуснете в блендер да се смели на средни обороти, без да става на каша. Може и да го накълцате с остър нож на много ситно.

Накълцайте на ситно и сварените яйца и смесете с трите вида месо в голяма купа.

Отделно запържете лука загрятото на умерен огън олио. Сипете брашното и бъркайте 2-3 минути, докато стане бледо златисто.

Налейте млякото на тънка струйка при непрестанно разбиване, а след това сипете и 180 мл. от бульона от варенето на месото.

Гответе 10-15 минути на слаб огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване на бешамела, подправете го със сол, индийско орехче и бял пипер и го сипете в купата при месото и яйцата.

Разбъркайте до хомогенна смес, покрийте със прозрачно домакинско фолио, така че да прилепва към сместа.

Изчакайте да изстине и приберете в хладилник за минимум 8 часа, за да стегне хубаво.

След като сместа за крокетите е готова и стегната си пригответе панировката, като в три отделни чинии сложите брашно, галета и разбитите яйца.

Оформяйте крокети, взимайки толкова от сместа, колкото се събира във затворена шепа. Придайте им продълговата форма и след всяка мокрете ръцете си или ги намазнявайте, за да не ви лепне и да е по- лесно.

Овалвайте всяка крокета първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. Пържете в обилно количество олио за кратко, до порозовяване.

Изваждайте върху хартия за печене, която да поеме излишната мазнина и след това поднедсете в компания със сос айоли.

* Тъй като количеството на крокетите е много, може да си замразите част от тях, преди да бъдат изпържени. Съхраняват се чудесно в плик или добре затворена кутия.

Преди да приготвите ги извадете от фризера да се отпуснат добре.

Прекрасно мезенце за вино и бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: