Начин на приготвяне
Трите вида месо се измиват и нарязват на парчета. Слагат се в дълбок съд и се посоляват със солта и черния пипер.
Добавят се риганът и скилидките чесън, нарязани на ситно, и разбърквате.
Измивате и нарязвате на филийки чушките и доматите. Нарязвате на кубчета сиренето Кефалотири.
В огнеупорен съд нареждате половината количество кубчета сирене, а отгоре - половината количество чушки и домати.
Повтаряте тази процедура с останалите продукти. Заливате с бялото вино и зехтина и покривате съда с капак - най-добре е да ползвате глинен гювеч.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 2 часа.
След изтичане на времето за печене на гювеча с месо(2 часа), изключвате фурната, отстранявате капака и оставяте гюлбаши с три вида месо във фурната за около 10 минути.