Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гюлбаши с три вида месо

Гюлбаши с три вида месо

Гюлбаши с три вида месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Мъжко ястие с 3 вида месо в гювеч - ако чакате гости или пък просто обичате да си похапвате"

Необходими Продукти

  • телешко месо без кост - 600 г
  • свинско месо без кост - 600 г
  • агнешко месо без кост - 600 г
  • сирене кефалотири - 400 г
  • зехтин - 220 мл
  • бяло вино - 220мл
  • чушки - 2 бр. червени + 2 бр. зелени
  • домати - 4 бр. узрели
  • чесън - 2 скилидки
  • риган
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трите вида месо се измиват и нарязват на парчета. Слагат се в дълбок съд и се посоляват със солта и черния пипер.

Добавят се риганът и скилидките чесън, нарязани на ситно, и разбърквате.

Измивате и нарязвате на филийки чушките и доматите. Нарязвате на кубчета сиренето Кефалотири.

В огнеупорен съд нареждате половината количество кубчета сирене, а отгоре - половината количество чушки и домати.

Повтаряте тази процедура с останалите продукти. Заливате с бялото вино и зехтина и покривате съда с капак - най-добре е да ползвате глинен гювеч.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 2 часа.

След изтичане на времето за печене на гювеча с месо(2 часа), изключвате фурната, отстранявате капака и оставяте гюлбаши с три вида месо във фурната за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: