Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сачове»Сач с три вида месо

Сач с три вида месо

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Сач с три вида месо
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-5
"Ако не сте решили какво да си приготвите за хапване днес, този сач с 3 вида месо, чушки, яйца, зелен фасул и домати е перфектната гозба за вас"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 г
  • пилешко месо - 200 г
  • свинско месо - 200 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 прясна и 2 белени от буркан
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и към него се прибавят щипка сол и 1 с.л олио. Разбъркваме хубаво и слагаме в загретия глинен сач (сачът се слага на студен котлон, иначе ще се спука), често разбъркваме, за да не остане сурово месото.

Когато месото е полуготово, прибавяме и зеленчуците (зеленчуците също се почистват и нарязват на не много големи парчета), като белените чушки добавяме съвсем накрая.

Щом зеленчуците омекнат, добавяме сол, колкото е необходимо, поръсваме с щипка ронена чубрица разбъркваме още 1-2 минути, след което махаме сача от котлона и поръсваме настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рая Андонова
Рая Андонова
Ние направихме и импровизирано сосче, което много добре си върви. Смесихме малко кисело мляко с хумус, няколко скилидки чесън, малко пресен магданоз и сол. Идеално стана в комбинация с месото.
24.07.2022 16:18
Анонимен
Анонимен
Бих добавил и малко намачкан и осолен лук...
17.07.2022 23:07
Анонимен
Анонимен
Накрая чукваме и 1 - 3 яйца.... Иначе е добре месото да се запечата преди това на тиган подправено със сол и черен пипер, зеленчуците да се гриловат или запържат на тиган, После всичко се мести в сач на студена фурна и се запича до готовност...
17.07.2022 23:06
1