Капама с три вида месо

Капама с три вида месо
Снимка: Силвия Дамянова
1 / 3
07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
10
"Колкото повече видове месо, толкова по-вкусна ще стане капамата"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 5 - 6 бр
  • свинско месо - 400 г
  • пилешко месо - 400 г
  • телешко месо - 200 г
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • кисело зеле - 350 г
  • ориз - 200 г
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювеча се слагат ребрата, след тях започват да се редуват ред зеле, ред ориз, свинско месо- нарязано на хапки.

Подреждането се повтаря - зеле, ориз и пилешко месо, след това отново зеле, ориз - телешко месо.

Така се редуват докато свършат продуктите. Важно е да не забравяме да слагаме и подправки и лук между редовете.

Заливаме накрая с вино и олио, може да се добави и малко вода (50 мл). Запечатваме го и слагаме във фурната на предварително загрята фурна на 250 градуса .

Печем така 1 час, след това намаляваме температурата на 150 градуса и продължаваме така още около 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусно,но и много калорично :-)
08.02.2016 10:23
2