Празнични шоколадови мъфини с аромат на кафе

08/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф7122329111
"Стига да имате под ръка от тези шоколадови мъфини с аромат на кафе, всеки ден е празник"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо607
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едва ли има по-неустоимо греховно изкушение от шоколада. В това можете да се убедите, ако приготвите тези кексчета, които могат да бъдат идеалния завършек на празничната вечер. Изкусително вкусно блаженство, с аромат на кафе, нежен шоколадов мус и мека сърцевина.

В купата на миксера разбиваме първо яйцата, солта и 1/2 от захарта (ако не разполагате с кафява, можете да я замените с обикновена). Разбива се до изсветляване на сместа. В нея добавяме есенцията кафе и отново разбиваме.

В друга купа миксираме мекото масло с останалата 1/2 захар до пухкава консистенция. Към нея прибавяме предварителното смесеното брашно с бакпулвера и какаото. Разбиваме до хомогенност.

Стафидите са предварително накиснати в рома.

Смесваме маслената смес към яйчената, прибавяме набъбналите ароматни стафиди и разбъркваме още веднъж.

Шоколада нарязваме на ситни парченца и ги прибавяме към тестото.

Приготвяме хартиени кошнички и ги поставяме в гнездата за мъфини. Разпределяме в тях сместа, като ги пълним с 1/3 от нея.

Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса, с включен вентилатор за 25-30 минути.

През това време приготвяме шоколадовия мус.

В купичка накисваме желатина с малка част от прясното мляко.

Останалата част от него изсипваме в касерола и заедно с желатина загряваме на котлона, докато се разтвори.

Към сместа разтопяваме и шоколада. Разбиваме течната сметана заедно с малко пудра захар. Към тях добавяме кондензираното мляко и заквасената сметана.

Накрая следва прясното мляко с желатина и ванилията. Обединявам сместа заедно с битата сметана.

Готовият мус пълним в пош с широк накрайник.

Шприцоваме изстиналите шоколадови къпкейкчета.

Поръсваме ги с още малко качествено какао.

Съвет: Към сместа на шоколадовия мус можете да прибавите пиперлива тръпка с щипка-две чили.

Лютивата нотка в съчетание с шоколада балансира вкусовете и придават допълнително очарование и наслада на десерта.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар