Ягодово сорбе с лимон

11/03/2019
"Най-актуалният вкус на топлото и слънчево време - ягодово сорбе с лимон"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 283
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • ягоди - 420 г
  • лед - 500 - 600 г
  • пудра захар - 100 - 140 г (зависи от вкуса)
  • лимони - 1 бр.
  • мента - прясна, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете ягодите и ги нарежете на парчета. Лимонът обелете, така че да не остават бели части от кората по него. Нарежете на четвъртинки и отстранете семките, ако има такива.

2. Поставете плодовете в съда на блендер или кухненски робот с висока мощност. Сипете пудрата захар и пуснете да се смели всичко на максимални обороти до получаване на фина кашичка.

3. Прибавете леда (нека не са големи блокчета лед, за да не се затруднява уредът) и отново включете на максимални обороти за около 30 секунди или до получаване на фина, гладка, ледена смес.

4. Разсипете в купички или чашки и поднесете на момента с украса от пресни ментови листа.

Сорбето е много фино и бързо се разтапя, затова е за директна консумация.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар