Въздушен блат за торта

12/03/2019
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф9815691510
"Всяка хубава торта започва с приготвянето на този класически въздушен блат за торта"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 697
  • Преглеждания за месеца3697
  • Преглеждания за седмицата928
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете яйцата с захарта, щипка сол и ваниловата захар. Разбийте при непрекъснато бъркане с миксер за 13 минути до получаване на много пухкава смес.

Добавете пресятото брашно и с шпатула, бъркайте само в едната посока бавно и внимателно до еднородна и пухкава смес. В тава с откопчаващо се дъно постелете (само на дъното) хартия за печене, без да е нужно да подмазвате тавата или хартията с мазнина.

Разклатете леко тавата да се заравни сместа и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 25-минути на среден реотан, като през това време не отваряте вратата на фурната.

След като се поохлади, внимателно отделете блата от стените на тавата и откопчайте.

Въздушен и много вкусен домашен блат за торти, без да разделяте белтъците от жълтъците, без сода или бакпулвер за тестото.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар