Лесни веган палачини

13/03/2019
"Палачинките са си палачинки - веган или не, важното е да са вкусни"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 167
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • вода от нахут - 1 ч.ч. (aquafaba)
  • брашно от спелта - 1.5 ч.ч.
  • лешниково мляко - 1 ч.ч. *
  • сол - щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л. или агаве
  • вода - **
* мерки и количества

Начин на приготвяне

*Може да замените с друго мляко, по ваш избор.

**Ако сместа ви се струва много гъста, добавете мъничко вода

Разбийте аквафабата заедно с щипката сол, докато не удвои обема си и не стане почти готова смес за целувки.

Добавете всички останали съставки и смесете много добре.

Ако прецените че сместа е твърде рядка или твърде гъста, добавете мъничко брашно или мъничко вода.

Целта е да направим гъстотата такава като за обикновените палачинки с мляко и яйца, които си правим.

Печете веган палачинките по около 2 минути на страна на среден котлон в загрят и леко намазнен тиган.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар