Лопуш с ориз на фурна

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283081k
Лопуш с ориз на фурна1 / 2
12/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"От тефтера на баба с най-вкусните рецепти избрахме тази и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • лопуш - 700 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 2 - 3 стръка зелен
  • магданоз
  • джоджен
  • олио - към 100 мл
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 3 големи
  • кисело мляко - 2/3 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в мазнината нарязаните лук и чесън добре. Добавете измития и отцеден ориз, разбъркайте, докато се запържи и добавете почистения и нарязан лопуш.

Прибавете подправките и нарязаните магданоз и джоджен. Долейте около 4 и 1/2 ч.ч. гореща вода и прехвърлете в голяма тава. Пъхнете ястието да се изпече до готовност в умерено загряна фурна.

Залейте го с разбитите яйца с кисело мляко и по желание 1 с.л. брашно. Запечете за 10-тина минути или докато заливката стегне. Поднесете лопуша с ориз на фурна леко охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: