Начин на приготвяне
Измиваме няколко пъти двата вида варива – ориза и елда и ги сипваме в тавата. Към тях добавяме и зеленчуците, хубаво измити и на ситно нарязани – лопуш, лук, моркови, чесън, листа от глухарче.
Сипваме и домашно приготвеното кисело зеле от буркан. Подправяме с хималайска сол, шарлан, ронена градинска чубрица, червен пипер, къри, кориандър, черен млян пипер и разбъркваме.
Наливаме водата и зелевия сок и слагаме да се пече на 250 градуса до готовност (зависи от мощността на фурната – около 45 – 50 минути).
Разбъркваме периодично по време на печеното и накрая го оставяме леко да се запече. Сипваме по порции и поднасяме топло!
Неочаквано добра комбинация -ориз и елда на фурна с кисело зеле и лопуш!
Интересна рецепта, подходяща за пролетен обяд!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за кисело зеле на фурна или тези рецепти с елда.
Коментари