Бланширан Ориз на Фурна

Бланширан Ориз на Фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Не е лесно да се приготви наистина вкусен ориз, но ние ще ви покажем как де прави най-вкусният бланширан ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • бланширан ориз - 200 г
  • мариновани гъби - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчукова подправка
  • индийско орехче
  • къри
  • куркума
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чери домати - 6 - 7 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сложете в подходяща тавичка. Полейте с олиото и запечете във фурна, като разбърквате от време на време.

Когато оризът започне да си променя цвета, добавете гъбите заедно с маринатата, овкусете със сол, щипка куркума, къри и индийско орехче.

Поръсете със зеленчукова подправка и черен пипер. Наредете отгоре чери доматките.

Долейте около 2 ч.ч. топла вода и запечете ориза на фурна до готовност.

Бланшираният Ориз на Фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: