Начин на приготвяне
В купа се разбиват хубаво с миксер размекнато краве масло и пудра захар. Към тях се прибавят предварително разбитите яйца.
Накрая, при непрекъснато бъркане с миксер, се добавят пресятото брашно с бакпулвера, и ванилия.
Готовата смес за петифурите се изсипва в тавичка 24х24 см върху хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 170°С за 1 час.
Готовият блат още топъл (не горещ) се разрязва на квадратчета 3х3 см.
Сварява се сироп от: захар, вода, масло, какао и ром.
Докато е още горещ сиропът, в него се топват нарязаните парчета за няколко секунди и се оставят върху фолио да изстинат.
Накрая пастичките се овалват в кокосови стърготини и се декорират с масления крем от разбитите масло, пудра захар и жълтък.
Готовите петифури се оставят да престоят хладилник.
Петифурите Разкош са наистина страхотни!