Начин на приготвяне
Приготвя се блатът, като в купа се разбива с миксер яйцата със захарта, да се разтопи.
Прибавя се топла лимонада не от хладилника, олио и накрая прибавяме двата вида брашно и бакпулвера.
Разбърква се да получим кексово тесто и сипваме върху хартия за печене в правоъгълна тавичка 30 на 20 см.
Печем блат в загрята фурна 180°C до суха клечка.
Изважда се върху решетка да се охлади. Загрява се сметана, без да завира, добавя се начупен шоколад и с вилица се разбърква на гладко кремче.
С къдрав нож се нарязва на петифурки с размер 4 см.
С лъжица се заливат с шоколадовата смес и оставяме да стегне.
Декорират се вкусните пастички със захарни звездички, конфети и поръсваме с бели кокосови стърготини.
Вкусни коледни петифури, подходящи за празник и делник!