Печени сандвичи с панирано пиле и сирене чедър

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
21/03/2019
"Любовта към сандвичите винаги е споделена - приговени с любов и изядени с наслада"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо829
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • франзела - 1 бр.
  • пилешко филе - 300 г от гърди
  • брашно - 100 г бяло
  • яйца - 2 бр.
  • хлебни трохи - 100 г
  • олио - за пържене
  • сирене чедър - 10 - 12 бр. (на слайсове)
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За чесновото масло
  • масло - 250 г
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • За гарниране
  • сос маринара - 1 бурканче
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Належете пилешките гърди на жулиени. Овкусете със сол и черен пипер.

Разбийте яйцата в купа. В други два съда, удобни за овалване, поставете брашното и хлебните трохи.

Потопете пилешките филенца първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая покрийте с хлебни трохи. Панирайте пилешкото в загрят зехтин до златисто.

Разтопете маслото в съд на котлона. Добавете скилидките чесън, нарязани на ситно или пресовани. Накълцайте магданоза и прибавете и него. Разбъркайте и свалете съда от котлона.

Загрейте фурната на 200 градуса. Разделете франзелата на 3 или 4 равни части. Издълбайте вътрешността на всяко парче хлаб. Покрийте със слайсове сирене чедър и върху тях поставете от пилешките филенца.

Похлупете с горната част на хлебчето и намажете с чесновото масло. Увийте всеки сандвич в алуминиево фолио и подредете в тавичка.

Прехвърлете сандвичите във фурната за 15 минути на 200 градуса. Сервирайте топли, гарнирани със сос Маринара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар